בעל הגג דורש מהשכנים להסיר את הדודים

שאלה:

בניין שנבנה בשנת 1974 וחלק הגג הוא בבעלות שמעון , בחלקו של שמעון הותקנו בהסכמה כל דודי השמש של כל דירות הבניין . עתה בשנת 2024 דורש שמעון לפנות את דודי השמש . האם יש חזקה לשאר בעלי הדירות במקום כיוון שלא מיחה בידם 50 שנה וזו היתה בהסכמה ? או שיש לשמעון הזכות לפנות את הדודים?

תשובה:

שלום וברכה,

דייר שיש לו גג מוצמד לביתו חייב לאפשר לדיירים להניח את הדודים על גבי הגג, ולא יכול לבקש מהם להסיר את הדודים, חלק מתנאי השיתוף שהדודים מונחים בגג. אלא שאם הגג פרטי מותר לו להרחיב ולהניח על גבי הגג של ההרחבה את הדודים, אבל לא יכול להוציא את הדודים לגמרי.

בהצלחה.