תשלום לעבודה שעשה אחד השכנים

שאלה:

לשכן שמתגורר תחת גג של הדודי שמש החלה נזילה בסלון. השכן שהינו אברך התייעץ עם בעל מקצוע איך לפתור את הבעיה, השכן קנה חומר איטום והחל לכסות כל מיני מקומות שנראו חשודים בחומר האיטום. השכן ביקש מדיירי הבניין לשלם לו 600 שח. כאשר קופסת החומר איטום עלתה לו 80 שח והשאר הוא דורש עבור העבודה.טוען שעבד מספר שעות חלקם עם סולם להגיע למקומות גבוהים. הוא אמר שהעבודה שעשה הוכיחה את עצמה והרטיבות אצלו הסלון פסקה. זאת לעומת בעל מקצוע שלקח לפני שנתיים 600 שח ולא פתר את הבעיה. אציין כי הדרישה הגיע רק למפרע. האם חובה לשלם לו ואם כן איזה תעריף שעתי צריך לשלם לאברך.תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כל דיירי הבניין חייבים להתחלק איתו בהוצאה שווה בשווה. ההוצאה הזו מוטלת על כל הדיירים, מאחר והיו נזילות בגג המשותף, חייבים כל בעלי הגג לתקן את הגג.

התשלום שדורש הדייר לא תשלום מופקע, לשלם 600 ש"ח על איטום של גג ועבודה של כמה שעות לא מחיר מופקע, ולכן כל הדיירים חייבים להתחלק בהוצאה – 600 ש"ח.

בהצלחה.