אבידה שאין לה דורש

שאלה:

שלום וברכה
מצאתי ברכב שלי משקפיים. אני לא יודע איך הם הגיעו לשם – מבחור מהישיבה שלי שהבאתי, או טרמפיסט אחר.
תליתי מודעה בישיבה, ואף אחד לא פנה.
מה לעשות עכשיו? מפריע לי לראות את משקפי השמש כל יום בארון שלי.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול לרשום את ערך המשקפיים בפנקס שמור, ואז תוכל לעשות בו כראות עיניך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רסז סעיף כא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לפי הלכה כתוב שהוא יכול לקנות לעצמו על ידי שמניח כסף בשווי האבדה. וכתבו הפוסקים שלא חייבים להניח כסף אלא כותבים את ערכם, ואז אתה קונה את המציאה, וכשיאתרו את המאבד יצטרכו לשלם להם את ערכם.