ניכוי הוצאות ממעשר כספים

ב"ה זכינו והרינו מפרישים זה שנים חומש מכל רווח או מתנה שאנו מקבלים אנו נוהגים כך קרוב ל15 שנה לאחרונה אישתי פתחה גן ילדים דבר שהצריך השקעה מוקדמת של רכישת ציוד וגם קורס מסוים שעולה כמה אלפי שקלים רצינו לדעת אם ליתן את החומש מיד כשנקבל שכ"ל מההורים או שקודם נקזז את מה שהשקענו ורק אחרי זה נפריש חומש כמו כן במידה והתשובה היא ליתן רק אחרי הקיזוז האם זה לכתחילה או בדיעבד והאם יש עניין להפריש כבר כשנקבל מההורים את השכ"ל לחומרא וכד'

תשובה:

שלום רב

הוצאות שאתם מוציאים לצורך העבודה ניתן לכתחילה לנכותם מהרווח, ואין כל בעיה. מעשר כספים הוא רק על הרווחים [כמובן שהוצאות שלא קשורות לעבודה כמו המחייה בבית, לא מנכים מדמי המעשר].

בהצלחה רבה!

מקורות:

הברכי יוסף (יו”ד רמט,ה) הביא דברי הכנסת הגדולה שכתב שאפשר לנכות הוצאות ביתו, וחלק עליו. אך כדברי הכנסת הגדולה כתבו האבקת רוכל סימן ג’ והקיצור שולחן ערוך סי’ ל”ד ס”ד. וכך משמע גם בדברי האהבת חסד פי”ח אות ג’. אכן בשבט הלוי (ח”ה קלג,ד) כתב שמשמעות הפוסקים היא שלא כהכנסת הגדולה וכך ראוי לנהוג, אלא אם כן המצב דחוק. אלא שכתב שהוצאות הנדרשות לצורך העבודה מנכים מחישוב המעשר, וכאמור.

וראה שם שאנשים שפרנסתם דחוקה יעשו כהכנה”ג ויורידו הוצאות הבית וכו’ אבל בעלי פרנסה מרווחת יחמירו כהברכי יוסף.