ישועה והגנה – מה קודם בתפילה?

שאלה:

רציתי לדעת מה קודם למה, ישועה להגנה או הגנה לישועה? לכאורה ע"פ סברא הגנה היא לפני בוא הצרה, מגינים שלא תבוא, ואילו הישועה היא לאחר בוא הצרה מושיעים אותו ממנה.והנה אנחנו מוצאים שבברכת אמת ויציב אכן אומרים "עזרת אבותינו אתה הוא מעולם, מגן ומושיע לבניהם אחריהם בכל דור ודור". מקדימים את ההגנה לישועה. אלא שבתפילת שמו"ע אומרים הפוך. "מלך עוזר ומושיע ומגן". מקדימים את הישועה להגנה. מדוע?

תשובה:

שאלה יפה! מן הסתם יש שמדברים עליה, אך אנסה להציע את שלי:

אולי יש הבדל בין שבח המדבר על כלל הדורות בהיסטוריה היהודית לבין מה שאדם משבח על מה שהוא חווה בעצמו, בעזרת אבותינו מדברים על כל ההיסטוריה היהודית שם יש הגנה ויש ישועה ויש סדר כמו שציינת, אבל בחוויה האישית הישועה מצרה שכבר באה לאדם משמעותית יותר מההגנה מצרות שלא באו עליו.

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1