קרינה חשמלית

שאלה:

לאחרונה ישנה מודעות לנזקי קרינה חשמלית ממושכת ממכשירי חשמל בלתי מייננת (מוגדר כגורם ל'מחלה' אפשרי – היינו בדרגה 3 בין 1 ל-5) ולכן ממליצים להתרחק מהם (כשישנים וכדו') . השאלה, עד כמה על פי התורה צריך לחשוש לכך ולהשקיע ממון בשינויים בדירה על מנת להתרחק מהקרינה הזו? או להשקיע בבדיקת קרינה שכרוכה בהוצאות יחסית גדולות, ולעיתים אף בהמנעות משימוש במכשירים אלו (כמו מזגן בגלל קרבה אל המנוע שלו וכדו') בזמן שינה או שהיה ממושכת לידו.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי בתחום, אבל ממה שידוע לי, ככל שיש מרחק של שנים שלושה מטרים, או הפסק קיר בטון, הקרינה היא מזערית כל כך שהיא חסרת השפעה לחלוטין. לכן, אם אתה נחשף למשהו בדרגת קירבה גבוהה כדאי לבדוק, אם אם זה מרוחק יותר או מאחורי קיר, לא נראה שיש סיבה כל שהיא לחשש.

חיים טובים ובריאים.