יציאה מבית הכנסת בקריאת התורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול:
אני יודעת שאסור לצאת מבית הכנסת בקריאת התורה אך לפעמים יש צורך חשוב: לשירותים / הביתה.
1. האם מותר לצאת בין גברא לגברא? כשהגבאי קורא לעליות?
2. אם מותר בין גברא לגברא האם צריך לכסות את ספר התורה או שמותר גם אם הוא גלוי?
3. האם יש הבדל בין יציאה למשל לשירותים לבין יציאה הכרחית מבית הכנסת הביתה? האם ספר התורה חייב להיות מכוסה לצורך יציאה לשירותים / יציאה הכרחית הביתה?
4. האם יש הבדל בין יציאה מעזרת הגברים ליציאה מעזרת הנשים?

אודה לרב אם יתייחס בשאלתי ליציאה לכמה דקות לשירותים וליציאה הכרחית הביתה.
והאם הספר חייב להיות מכוסה כדי לאפשר את היציאה?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

מותר לצאת בין גברא לגברא, ואין רלוונטיות לשאלה אם הספר מכוסה או לא, כיון שהציבור ממשיך לקרוא, כיסוי הספר נדרש באופן שכל הציבור יוצא. מבחינתך הבעיה זה רק לעזוב את הקריאה עצמה, ולענין זה די בכך שזה בין גברא לגברא [ויש מחמירים מהרגע שנפתח כדי לקרוא, אבל מה שהוא פתוח מהעולה הקודם זו לא סיבה].

מקורות:

ראה שו"ע סי' קמו סעי' א וביאור הלכה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1