כתיבת סת"ם לפני התפילה

שאלה:

אני סופר סת״מ, קבלתי הצעת עבודה לכתיבת ספר תורה, התנאי הוא: זמן הכתיבה יתחיל רק לאחר חצות הלילה, ויסתיים עד חצות היום, לא לפני, ולא אחרי!!! עוד תנאי נוסף להגיע לתפילה בשעה 8:30 בבקר למנין שמזמין ספר התורה, מקיים בבית הכנסת בשעה זו (בחורף), תנאי נוסף לפני הכתיבה, לומר כל יום תיקון חצות, כמובן בימים שמותר לומר, או תיקון לאה. אשר על כן, חשבתי להתחיל בשעה 4:00 תיקון חצות, ולהמשיך בכתיבה עד 7:30, ואז להתכונן לתפילת שחרית!!! שאלתי האם זה אפשרי מבחינה הילכתית?? ולקבל את ההצעה על תנאיה?? תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכפי שאני מבין מדובר בהפסד מרובה, אם תתחיל במלאכתך יותר מחצי שעה לפני עלות השחר, שזה בעצם התחלה בהיתר, את יכול להמשיך, ובלבד שלא תפסיד זמן קריאת שמע ותפילה. כל זה בצירוף שמדובר במלאכת מצוה.

בהצלחה

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' ע ס"ק כג.

הצטרף לדיון

תגובה 1