תפילה באוטובוס

שאלה:

האם מותר להתפלל תפילת שמו"ע באוטובוס? ובמקרה של כמה דק' לפני שקיעה או שמאוחר נורא ואני כבר לא יצליח לכוון בבית יותר משאני אכוון באוטובוס האם מותר או אסור להתפלל באוטובוס תפילת שמו"ע

תשובה:

בשולחן ערוך בסי' צד סעי' ח כתב שמי שהוצרך להתפלל שמונה עשרה מיושב והגיע למחוז חפצו לפני סוף זמן תפילה, עליו לשוב ולהתפלל שמונה עשרה נדבה, ואף שהמנהג לא כך כמובא במשנה ברורה שם ס"ק כז, ניתן ללמוד מדבריו עד כמה דיעבד הדבר הזה. לכן יש לסדר את הנסיעות והכל כך שזה לא יקרה.

שיתקבלו התפילות.