הניחו את ההזמנה ליד פתח ביתו של הקונה ונגנב

שאלה:

מה ההלכה? הזמנתי משהו מחברה בבעלות יהודים והם שלחו עד הבית שלי והשאירו בחוץ ליד דלת הכניסה ונגנב. האם החברה חייבת למלא את החסרון או שהקונה הפסיד?

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד הלקוח לא קיבל את המוצר לידו, האחריות על המוכר, ולכן אם נגנב מפתח הבית של הקונה, החברה חייבת להחזיר את הכסף או להביא מוצר חלופי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קכ סעיף א ובנתיבות שם ס"ק א מבואר שאם אמר לו שלח על ידי פלוני, נחשב שהמקבל זכה, אבל אם לא אמר שלח על ידי פלוני אלא זרוק לי או תניח במקום פלוני, האחריות על המוכר. ולכן כאן שהמוכר החליט להניח על פתח ביתו של הקונה או אפילו היה בהסכמה הקונה, כיון שלא הייתה כאן קבלה של הקונה, האחריות מוטלת על הקונה. גם לפי החוק, כל עוד שהקונה לא קיבל לידו, האחריות על המוכר, ולכן המוכר צריך לשלם על אובדן המוצר.

הצטרף לדיון

תגובה 1