חתונה, מגורים

שאלה:

שלום רב,
בן זוגי (29) ואני (28) ביחד כ 10 חודשים ורוצים להתחתן כבר מזמן, הבעיה היא שהוא יתום בלי חסכונות (אין לו מספיק בשביל קניית טבעת) וגר בשכירות לבד, ב"ה הצלחתי לגרום לו להיכנס לעבודה ולהתחיל ללמוד מקצוע.
לעומת זאת, אני חסכתי לבית כל חיי, עובדת ב"ה וגרה אצל ההורים שהם בגיל הפנסיה ואין להם את היכולת לעזור לנו.
בן זוגי רוצה שנתחתן ונגור בשכירות ואני שחסכתי לבית מאז שהתחלתי לעבוד רוצה שנקנה דירה ביחד כי לא רוצה שיהיו בנינו חוזים או דברים מסוג זה.
הצעתי לו שנתחתן ונגור ביחידת דיור נפרדת בגינה של ההורים שלי למשך שנה כדי שנוכל לחסוך את הכסף הזה ולקנות ביחד בית כדי שלא יהיה איבוד ממון שילך להשכרת דירה במקום למשכנתא שבסופו של דבר זה יהיה שלנו אך הוא חושש.
כבר קרה שכמעט נפלנו בעבירה והצלחנו לעצור את עצמנו בזמן. אנחנו מאוד שומרים על עצמנו בעניין זה וכשאנחנו נופלים לחיבוק או להחזקת ידים זה מצער אותנו מאוד.
אנחנו באמת רוצים כבר להקים בית של קדושה וטהרה ולחיות ביחד בהתר ולא באיסור ומפחדים שחלילה אם נמשיך כך ניפול לעברה בזמן שאנחנו מתלבטים ומושכים את הזמן יותר מדי.
מה עלינו לעשות?
תודה רבה, ושבת שלום ומבורכת.

תשובה:

שלום וברכה

אין להמתין עם החתונה בשום אופן.

הנושא של הכסף הוא שולי יחסית, גם יכולת החיסכון במשך שנה זה לא משהו שמשמעותי מאוד במחירי הדיור היום בישראל.

לגור אצל ההורים זה לא בריא לזוגיות.

אני מציע לשכור יחידת דיור זולה [בלאו הכי עד שתהיה לכם אפשרות לקנות ממש דירה למגורים זה יקח זמן], את הכסף שלך לשים בפיקדון סגור לצורך דירה ולא לערבב עכשיו יחד, ורק כשיתאפשר לכם לקנות יחד דירה לשחרר את הכסף הזה.

במקביל, עד לחתונה ליצור סייגים והרחקות ולהזהר מאוד שלא להכשל! אחר כך מתחרטים מאוד וחבל.

ברכה והצלחה והרבה מזל טוב!