השקעה במניות או במטבע דיגיטלי – הימורים

שאלה:

הרב האם אפשר מבחינת ההלכה לסחור במניות, במטבעות דיגיטליות וכדו שניתן להרוויח כסף בעבורם, האם זה נחשב הימורים.

תשובה:

שלום וברכה,

אין מניעה הלכתית לסחור במניות או במטבע דיגיטלי, זה נחשב להימורים, אלא רכישה גמורה שרוכש מניות או מטבע דיגיטלי.

הימורים נחשב שמתערב על כסף אם ינצח או לא, אבל אם רוכש מניה או מטבע והמניה עלולה להתייקר או לרדת, אין זה נכלל באיסור של הימורים.

בהצלחה.