מצאתי במרחב המשותף של השכנים

שאלה:

אני שוכר דירה בבית שמחולק לשלוש משפחות.
יש זוג גרביים שאצלי זמן רב ויש לי ספק אולי נפלו מדייר אחר כי נמצאו במרחב המשותף- חצר או חדר מדרגות. אומנם זה מתאים לסוג גרביים שאני משתמש אבל השאלה מספק-
1. האם בכל מקרה יש כאן ייאוש ושינוי רשות כך שמותר בכל מקרה להשתמש בהם גם בלי למצוא את הבעלים שכבר לא גרים כאן? לכאורה שינוי הרשות פה בא לפני הייאוש?

תשובה:

שלום וברכה,

שינוי רשות הכוונה שנתן או מכר לאדם אחר, כאן זה בידיים שלך ולא עבר לשום אדם נוסף, ולא שייך כאן שינוי רשות. וגם שיאוש ושינוי רשות נאמר בגזלן ולא בהשבת אבדה.

אתה מצאת את הגרביים במרחב המשותף, ולא ידוע לך ממי נפל, וכיון שיש לך צד גדול שזה שייך לך ואתה מוחזק, אתה יכול לקחת לעצמך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הכוונה שמה שכתבתם מוחזק- זה כולל את שני העניינים הבאים?
    1. גם אם אינו בידי ממש בשעת כתיבת השאלה אלא זה בתוך המגירה בדירה שאני שוכר ולא במרחב המשותף כמו חצר משותפת או חדר המדרגות?
    2. לא השתמשתי בהם מאז שמצאתי אותם בגלל הספק?