האם מותר לגרום ליהודי לקבל עונש מאסר?

שאלה:

ראובן הכה את שמעון ללא סיבה פצע אותו ועשה לו שבר, האם מותר לשמעון לגשת למשטרה ולגרום לו להכנס לכלא? ב. האם מותר לשמעון להוציא ממון מראובן דרך בית המשפט?(באופן שבית דין לא יכולים לעשות זאת) אשמח גם לקבל מקורות, תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהיכה יש נגדו שני הליכים: הליך פלילי והליך אזרחי. את התביעה הפלילית אפשר לפנות למשטרה. לגבי תביעה אזרחית – לתבוע פיצוי כספי, יש לתבוע בבית דין רבני, ובית דין יחליטו אם להפנות אתכם לערכאות. אבל אסור לתבוע בערכאות ללא תביעה בבית דין תחילה.

בהצלחה.