תביעה נגד ספאם וצינתוקים

שאלה:

האם מותר לתבוע בבית משפט, או להתלונן למשטרה, על קבלת צינתוקים של פירסומות וכדו' שאסורים על פי חוק, אגב אציין שנרשמתי ל "אל תתקשר אלי" שאמור למנוע את קבלת הציתוקים

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתבוע בערכאות על קבלת צינתוקים, ככל תביעה שאסור לתובעה בערכאות ללא היתר של בית הדין.

אם תוכל להגיש תביעה נגדם בבית דין והם לא יגיעו לבית דין אז תוכל לתובעם בערכאות. והטוב ביותר שוועדת הכשרות יטפלו בנושא של צינתוקים.

לתבוע במשטרה, אני לא יודע אם תביעה כזו תתקבל במשטרה, אם אכן זה דבר פלילי שניתן לתבוע במשטרה, מותר לפנות למשטרה, ככל תביעה פלילית שמותר להתלונן במשטרה.

בהצלחה.