מציג מכירה שווא באינטרנט כדי לבדוק את השוק – גניבת דעת

שאלה:

אדם שרוצה להכנס לעסק לדוגמה השכרת רכב, מוצר כלשהו ולא יודע אם יש ביקוש ולכן מעלה פרסומת לדוגמה השכרת רכב 7מקומות 200 ש"ח ליום.. ורוצה לבדוק האם יגיעו אליו טלפונים. אבל יוצא שמי שמתקשר הוא אומר לו שהרכב תפוס לעוד חודשיים רק על מנת לא להתחייב כי אין לו באמת רכב. או העלה מודעה מזגנים ב1000 ש"ח ורוצה לבדוק אם שווה להכנס ולקנות את הרכב להשכרה או לקנות מלאי גדול של מזגנים. האם יש בזה גניבת דעת כי אם מתקקשר במטרה לעסקה והוא רק בודק את השוק.

תשובה:

שלום וברכה,

פרסומת שמטעה אנשים, יש בדבר משום גנבת דעת, הקונה נכנס לברר על דעת שיש עסק ובאמת לא קיים עסק כזה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן רכח אסור להיכנס לחנות לשאול כמה עולה המוצר ואין בדעתו לקנות כלל. ויש ללמוד מכאן שה"ה להיפך אם המוכר לא רוצה למכור ומכריז על מכירה שלא קיימת ומטעה את הקונים שיש בדבר זה איסור גנבת דעת.