חובת גילוי מום במקח

שאלה:

היום דרך האנשים בפרסומיהם ביד 2 ובכלל לשבח מקחם
ההלכה כותבת שיש לגלות מום ללקוח
השאלה היום שכולם מבינים שזה נעשה כי כך מפרסמים רכבים ודירות האם זה בסדר שרק משבחים
אדם רגיל או מתווך חייב לגלות (בישראל השאלה מטבע הדברים) שיש שכן שהוא בן דוד שאינו בן ברית… או שעל הקונה לברר
בין אם חתימת as is פוטרת מאונאה או לא. האם עכ"פ ניתן לטעון שהיא מוחקת את חובת גילוי המום

תשובה:

שלום וברכה,

1. מותר למוכר לשבח את המקח וכך דרך המוכר, ולגבי המומים אם מדובר במומים נסתרים חייב לגלות את המום. אם מדובר במום גלוי שבקלות ניתן לראותו, יש לתלות שראה ומחל.

2. שכן גוי זה נחשב למום ולא תמיד זה דבר שניתן להבחין בו בקלות ויש לגלות דבר כזה.

3. חתימה על סעיף as is פוטר על מומים גלויים, ולא פוטר את המוכר על מומים נסתרים. ולא פוטר את המוכר מלספר על המומים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פרטי דינים בשו"ע סימן רלב.