תפילה וזמנה במצב מיוחד

שאלה:

שלום רב
שאלה בהלכות תפילה
אני במצב מסויים בחיים שקשה עלי מאוד התפילה בזמנה ואפי' לפני חצות
זה מגיע מקושי מיוחד לקום מוקדם וכמובן ללכת לישון מוקדם,הסיבות לכך הם מחוסר סיפוק מהמצב המסויים הזה שאין לי דרך להשתחרר ממנו וזה גורפ לי לתקופות מסויימות לדיכאון וכו'
למעשה אני מתפלל לאחר חצות כבר תקופה כמובן ביחידות,זה נותן לי לשרוד את התקופה יותר בקלות
האם על ללחוץ על עצמי ונפשי דווקא כן להתפלל בזמנה ובמניין או שאני יכול להמשיך כך עד שיעבור התקופה….?
תודה רבה על המענה

תשובה:

שלום וברכה ידידי

אני לא רופא, אבל אני חושב שעיקר הקושי וחוסר הסיפוק בא גם מכניעה וחוסר מעש.

דוקא אם תכריח את עצמך לקום בזמן ולהתפלל בזמן ולהתחיל את היום עם עשייה, הדבר ישפר את מצב רוחך.

לכן, בודאי אין לוותר על זמן תפילה ובודאי בכל מקרה אין להתפלל לאחר חצות, אלא רק לפי גדרי דיני תפילת תשלומין שגם הם אמורים רק לגבי שמונה עשרה.

רפואה שלמה ובשורות טובות.