ברכה ליד חיתול מלוכלך של תינוק בנסיעה

שאלה:

הילד עשה בטיטול ואנחנו בנסיעה באוטו, נחליף לו בע"ה כשנגיע. אפשר לברך שהכל ולשתות מים?
אם פותח חלון כדי שלא יהיה ריח כלל אפשר?
איפה עובר הגבול והאם כבר בירך האם ברכתו לבטלה וצריך לחזור ולברך כדי להמשיך לשתות?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר החיתול מכוסה בבגד, זה נחשב כצואה בעששית שאין איסור לקרוא כשהיא בחדר אבל יש להרחיק במידה ויש ריח רע, ארבע אמות ממקום שכלה הריח, וזה קשה לעשות בתוך רכב קטן וצפוף…

תינוק קטן מאוד שעוד לא טעם טעם דגן החיתול שלו אינו אוסר אמירת ברכה.

מקורות:

ראה הקדמת המשנה ברורה לסי' עט, והליכות שלמה פרק כ סעי' ה.