ישבה באמבטיה חמה בשבעה נקיים

שאלה:

צהרים טובים,
אישה בשבעה נקיים שבטעות פעמיים ישבה בתוך מים חמים (אמבטיה) למספר דקות.
האם מעכב?

תשובה:

מדובר במנהג ולא בחיוב מעיקר הדין, ראה דרכי תשובה סי' קצו, וע"ע שבט הלוי ח"ה סי' קו, וראה אגרות משה יו"ד ח"ב סי' ע שהקל בטבילה קצרה כמו זו שתיארת אפילו לכתחילה.

ולכן בכל מקרה בדיעבד זה לא מעכב ואפשר לקיים את הטבילה במועדה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש מנהג לא לשבת באמבטיה חמה בשבעה נקיים אלא רק מקלחת, משום שמים חמים ששוהים בהם שמן רב מלבינים את המראה האדמומי במידה ויהיה.