שמו"ת עם אונקלוס למי שאינו מבין ארמית

שאלה:

שלום. קודם כל סליחה על השאלה פשוט בבחינת תורה הוא וללימוד אני צריך, מי הם הרבים לפי איזה סוג פסק הם פסקינן (אשכנזי? מזרחי? חרדי? ליטאי חסידי תימני) במילים אחרים אצל מי קבלו שימוש וסמיכה? [תודה,וסליחה,]
רציתי לשאול אם איני מבין לשונו של תרגום אונקלוס האם יש לי ענין להגיד את זה?

תשובה:

שלום וברכה ידידי

באתר דין יש לנו רבנים מכל העדות ומשתדלים לענות לכל אדם לפי צרכיו. כל אחד מהרבנים למד בבתי מדרש רבים וקיבל הסמכה מרבותיו, ידיעותיו ומיומנותו נבדקו על ידי רבני בית ההוראה, והאתר באופן כללי תחת פיקוחו ובאחריותו של הגאון רבי יוסף פליישמן אב"ד בית הדין נתיבות חיים ורב בית ההוראה.

לשאלתך: על פי סוד יש ענין מיוחד באונקלוס דוקא, כמובא בברכי יוסף שם ס"ק ב וכף החיים ס"ק ב בשם עולת תמיד, ולכן נהגו שגם מי שלומד פירוש אחר כמו רש"י או משהו אחר, קורא גם אונקלוס, למרות שמעיקר הדין אין בכך חיוב ככל שהוא לומד פירוש אחר המקיף הכל. המעלה בזה, היא בכך שאין רש"י על כל פסוק, ואז בכל מקרה צריך למצוא פירוש או תרגום לומר ולכן את עיקר החובה יוצאים באונקלוס וכדי באמת להעמיק כדאי להוסיף גם רש"י.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1