עבודה המכבדת את בעליה

שאלה:

בחיים עבדתי בשתי עבודות מסודרות. האחת פסקה לאחרי שנה פלוס כי לא היו צריכים יותר. דברים שאינם תלויים לא ביבולא בהם.
והשנייה אני הפסקתי כנראה בדיעבד שזו היתה טעות גדולה להפסיק.
מאז אני כמעט שנה בלי עבודה. ומלקה את עצמי למה עזבתי עבודה טובה.
אין לי כוחות וזמן ביום עם הלימוד תורה וכל ניהול הבית והילדים, גם ללמוד מקצוע. קשה פתאום בגיל גדול להתחיל ללמוד ממש ומבחנים וכו'.
איזה מקצועות אפשר לעבוד ועדיין יכבדו בן תורה או על כל פנים בית של תורה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי

כל עבודה מכבדת את בעליה, אתה בהליכותיך ובהתנהגותך קובע את היחס אליך ולא עבודתך.

אם תהיה לך חזות של בן תורה, הנהגות של בן תורה, הבית האשה והילדים הכל יתנהל כביתם של בני תורה, כך יהיה היחס אליכם בלי ספק.

שיהיה בהצלחה רבה מאוד ולא שלכוח קביעות עיתים לתורה בשמחה, תפילות במקום של בני תורה ולבטוח בבורא עולם.

בשורות טובות.