סכנות בחו״ל

שאלה:

שלום וברכה לרב, אני בדנמרק ויש לי זקן קצת ארוך שאני לא נוגע או מסדר אותו ולא רוצה גם זה לא אופציה בשבילי, ואני הולך בחוץ עם קסקט, אני מקבל הרבה מאוד מבטים גם ממוסלמים, השאלה שלי האם מורידים מזכויות שיש לי נגיד בשמיים בשביל להציל אותי מקטטות ברחוב? קראתי את זה איפשהו.. במידה למרות שאני מאוד אוהב את הקסקט במידה ואשים כובע צמר נגיד ולא אקבל מבטים זה יותר טוב? אני בתכלס מאוד אוהב את הקסקט אבל אני מפחד שיורד לי מזכויות, זה כל הפחד שלי שירד מהזכויות בשמיים לטובות ניסים כאלה ואחרים שלא מרגישים בהם אפילו לפעמים,
כמובן שאני מתכנן לעלות חזרה לישראל
מה כבוד הרב מייעץ לי?

תשובה:

לא יורד לך מהזכויות, עם כל האנטישמיות וכו', עדיין לומר שלהסתובב ברחוב בדנמרק זה מקום סכנה ומנכים לו מזכויותיו נראה לי מוגזם. והראיה שלא זכית שלום קטטה, רק קצת מבטים, שאולי היו ואולי רק מתוך חששותיך נראה לך שהיו…

באופן כללי מקומו של כל יהודי בארץ ישראל!

בשורות טובות.