מעשרות מהחזרי מס

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי 2 שאלות דומות בנוגע למעשרות:
1. האם החזרי מס שאני מקבלת בגין תרומות מהווים הכנסה שגם בגינה צריך להפריש מעשר?
2. יש לי אפשרות להגיש למ"ה תעודה על סיום לימודים ולקבל נקודות זיכוי.
זה יוצא משהו כמו החזר מס של 4,000 ש"ח בגין השנה הראשונה שעובדים מיד אחרי הלימודים. צריך להפריש מעשר בגין החזר המס הזה?

תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שכל הכנסה חייבת במעשרות. לכן זה מאוד תלוי כיצד נהגת עם הכסף הזה בתחילה, עם עישרת מכל הברוטו ואז לקחו מס והחזירו, אין צורך לעשר שנית, אבל אם עישרת רק את הנטו ועל ההכנסה הזו כלל לא עישרת, יש לעשר עתה.

ערב טוב.