הזכרת שמות הקודש שלא בסדר התפילה

שאלה:

האם מותר לומר ביטויים כמו "אלוהים גדול" "פחד אלוהים" במסגרת של ביטוי נפוץ בשפה העיברית ?

תשובה:

אסור בהחלט. שם זה הוא אחד משבעת השמות שאינם נמחקים ואסור לאומרם שלא כחלק מסדר התפילה והברכות.

מקורות:

ראה רמב"ם יסודי התורה פרק ו הלכה ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מעניין שראיתי שרבים נוהגים לומר שם אלוקות תוך כדי דרשות של דברי תורה, אולם בשם הוויה נזהרים שלא לעשות כך, ולאחר שביררתי ראיתי שיש לדבר נימוק הלכתי.
    אבל כמובן שאין לומר שם אלוקות סתם כך.