כתם על סבון מוצק

שאלה:

שלום לכבוד הרב
שאלה לי ותורה היא ואני צריך לשאול (ב"ה השאלה היא לא למעשה כעת אבל הייתי שמח לשמוע את דעת תורה בנושא ואודה לרב אם יורנו מילתא בטעמא)
מה הדין אם אשה ראתה כתם דם על סבון מוצק האם זה נחשב שראתה על דבר שאיננו מקבל טומאה או לא

תשובה:

סבון לכאורה הוא אכן דבר שאינו מקבל טומאה, אבל נראה שכיון שאופן השימוש בו הוא על ידי שמחזיקים ביד ומסבנים את המקום [אני מניח כך?], ממילא יהיה דינו תלוי בשיטות השונות שנאמרו בזה לגבי מגבון או טישיו, שאף שבמהותו אינו מקבל טומאה, כיון שהוא מוחזק ביד ועמו מקנחים, יש שחששו בזה לדיני כתמים. אמנם דינו יהיה קל יותר בגלל השימוש הרחב יותר בו, מסבנים בו כל מקום בגוף ולאו דוקא שם, אבל עדיין, סברת הסדרי טהרה שהביאו הפוסקים בסי' קצ סעי' י, שכיון שזה מוחזק ביד הכתם מתייחס ליד, תהיה נכונה גם כאן. ולענין הלכה למעשה יש להתיישב בדבר.