שכח ברכת המזון וטורח גדול לחזור למקומו הראשון

שאלה:

אכלתי לחם שכחתי לברך ברכת המזון וכעת אני באוטובוס 50 דקות אחרי
מה עלי לעשות?
תודה רבה
אם אפשר לציין מקור

תשובה:

ברור שיש לברך מיד ברכת המזון.

הדין של דברים הטעונים ברכה במקומם אינו לעיכובא וכשאי אפשר לחזור מברכים במקום בו נמצאים.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות בציעת הפת, סעודה, וברכת המזון סימן קפד סעיף א – ב

סעיף א

מי שאכל במקום אחד, צריך לברך קודם שיעקור ממקומו. (הגה: ועיין לעיל סי' קע"ח), ואם יצא ממקומו ולא בירך, אם היה במזיד, יחזור למקומו ויברך; ואם בירך במקום שנזכר, יצא. הגה: ודוקא לדעת הרמב"ם, אבל לדעת הרא"ש דס"ל דאף בשוגג יחזור למקומו לכתחלה, במזיד אף בדיעבד לא יצא (טור), ואם היה בשוגג, להרמב"ם יברך במקום שנזכר, ולהר"ר יונה והרא"ש גם הוא יחזור למקומו ויברך.

סעיף ב

בד"א, כשאין לו פת עוד, אבל אם יש לו פת עוד, יאכל במקום השני מעט ויברך, רק שלא יהא רעב מאכילה ראשונה.