טהרה ותכריכים במי שנרצח על יהדותו

שאלה:

האם אדם שנרצח על רקע יהדותו נקבר ללא טהרה? האם זה משנה אם הוא עם תפילין או לא?
ומה הדין אם היה גוי שמת במתקפה של גויים על יהודים והוא היה בתוכם , יש לו מעלה כלשהיא?

תשובה:

יהודי שנרצח קוברים אותו בבגדיו ללא טהרה וללא תכריכים, כדי שיקבר כל דמו וגם כדי שיעורר הדבר את מידת הדין על הרוצח.

אין קשר לנושא של התפילין.

מסתבר שגוי שנרצח "בטעות" אין לו מעלה כל שהיא, אלא שהקב"ה משלם לכל אדם רע כפרי מעלליו ובודאי דמו ינקם.

שנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות.

שבת שלום.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות אבילות סימן שסד סעיף ד

אם מצאו ישראל הרוג, יקברוהו כמו שמצאוהו, בלא תכריכין, ולא יחלצו בו אפילו מנעליו.