שליחת תמונה בשידוכים

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול לגבי שליחת תמונה.
כשאני פונה לשדכנית לראשונה, לפעמים אני לא מצליח להסביר לשדכנית שיש משהו במראה שמרתיע אותי, זה לא מספיק מובן (לא לגבי מישהי ספציפית).
האם מותר לשלוח לשדכנית תמונה של מישהי שהציעו לי בעבר, שכן התאימה מבחינת המראה הזה, כדי שתבין מה כוונתי ותוכל להציע הצעה שתתאים? כמובן בלי שום פרט מזהה שלה.
זה מאד עוזר וחוסך הצעות לא בכיוון.

והאם זה משנה באיזו דרך הגיעה אליי התמונה?
1. תמונה ששדכן שלח אלי כשהציע את הבחורה לראשונה, אף שלא ביקשתי תמונה.
2. בחורה שבידיעתה שמו תמונה שלה בקבוצת שידוכים שכל אחד יכול להסתכל.

אם אסור, אשמח לדעת מאיפה יודעים זאת בהלכה.
תודה רבה

תשובה:

אני לא חושב שיש בכך איסור מצד עצם השליחה, אבל ברור לי שאין בכך שום תועלת…

[בעיני זה דבר מכוער משתי סיבות אחרות: 1. מצידך, אתה כגבר לא אמור להחזיק תמונה של אשה זרה שמוצאת חן בעיניך מצד המראה שלה… 2. אשה / נערה אינה חפץ, ככל שהמראה הוא חלק מנושא ומכלול זה בסדר, אבל לבוא עם תמונה של אשה ולומר תסדרי לה אחת שנראית כך, נראה לי טעם לפגם].

השדכנית מבינה בדיוק מה הכוונה מראה חיצוני, וככל שזה נושא של טעם זה לא יעזור לתת תמונה…

אם יש בעיה במראה החיצוני זה מספיק מובן.

כמו כן לא תמיד צריך לנמק לשדכנית מדוע לא רצית מישהי, לא התאים וזהו, מספיק שתסביר באופן חיובי מה אתה כן רוצה.

בהצלחה רבה מאוד, מצא את זיווגך המתאים לך במהרה!