ייחוד אצל רופא שיניים

שאלה:

לכבוד הרב שליטא
הייתי בטיפול שינים אצל רופא שיניים בשעות הערב.
בזמן ששהיתי במרפאה מלבדי נכחו הרופא מזכירה ועוזרת הרופא.
התלבטתי אם יש בזה ייחוד כי הוא אומנם לא איש תורה אבל מצד שני הוא לא ידוע בתור פרוץ.
המרפאה נמצאת בבניין משרדים גבוה מאוד(בבני ברק) וכל מי שרוצה בעיקרון יכול להגיע לעלות לשם ואין מונע…מצד שני הוא רופא מומחה לשורש כך שכנראה לא סתם יגיעו לשם..
האם עברתי על ייחוד?
מה אני אמור לעשות באופן כללי בכל מיני מצבים כאלו? אני אומנם בחור ישיבה אבל הפרטים בזה מרובים ולא תמיד אני יכול לעיין באותו רגע או לשאול…

תשובה:

שלום וברכה

לבני אשכנז אין בכלל שאלה, כיון ששני גברים עם שתי נשים מותר. השאלה לבני ספרד שהצריכו שלושה גברים ושלוש נשים. באופן זה אם הדלת פתוחה ויש סיכוי סביר שיבואו זה בסדר, אם לא אז יש כאן שאלה של ייחוד, אבל נראה יותר להקל בסיטואציה שתיארת ומן הטעם הנ"ל.

מקורות:

ראה שו"ע אבהע"ז כב,ו ופתחי תשובה שם בשם הברכי יוסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היה לי בזה עוד כמה נק'.
    *זה היה בערב אומנם אין חשש שהרופא ירדם כי בזמן עבודה עובדים…
    מצד שני יש סיכוי שהייתי האחרון.אלא שמצידי זה לא ברור .בנוסף פעם אחת כשהייתי שם הגיע אדם נוסף עם אשתו…
    אם נאמר שמצידי יש כאן חשש שעכשיו עתיד להגיע מישהו כי אני לא מודע לשעות המדוייקות של הפעילות ובפרט שאני באתי לבדיקה של כמה דק' ולא לטיפול.לכן היה נראה לענ"ד שזה בסדר.