תפילה בכל עת

שאלה:

שלום וברכה,
לאחר שנחרב המקדש מחיצה של ברזל מפסקת בין ישראל לקב"ה.
א"כ מה המשמעות של תפילה 3 פעמים ביום ? האם כשאדם עומד בתפילה יש לזה באמת משמעות ? כלומר האם למרות המרחק והריחוק העצום, יש משמעות לכך שהאדם פונה לבורא ? האם בורא העולם מקשיב כביכול למילים שיוצאת מהפה של היהודי ? וא"כ מה הפשט שמחיצה מפסקת בין ישראל לאביהם שבשמיים ?

2. האם מותר ורצוי לדבר עם ה' גם מחוץ לזמני התפילה ? קצת מפחיד אותי לדבר עם ה' כדבר איש אל רעהו. האם זה נכון לעשות זה והאם יש דרך מסויימת לפנות ולנהל שיחה עם ה' ?

תשובה:

שלום וברכה

הרי כבר אמרו חכמים שאף שננעלו שערים, שערי דמעה לא ננעלו, כלומר שכאשר אדם פונה לה' בכל ליבו, הכל פתוח בפניו.

כמו כן אמרו חכמים שאין תפילה שבה ריקם, כך שגם אם באופן יחסי לקירבה העצומה שהיתה לנו בזמן שהבית בבנינו היום יש ממש מחיצת ברזל, עדיין מדובר בקירבה עצומה ונוראה שעלינו לשמוח בה יום יום ולנצל אותה כראוי. רוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת!

בודאי יש לדבר עם הקב"ה בכל עת, מצות התפילה היא בעצם הביטוי של האמונה, כל דבר שאתה צריך תבקש מה', אדם מחזיק מקדחה בידו ורוצה לקדוח חור ישר ונקי, יבקש מה'… וכן על זו הדרך.

שיתקבלו התפילות.