מזוזה שטוחה לא מגולגלת

שאלה:

רציתי לשאול אם מותר לקבוע את המזוזה שטוחה, לא מגולגלת. כשהכתב יהיה נראה לרואה. (בתוך זכוכית שתגן עליה מלחות ופגעי מזג האויר) יש לי משקוף מספיק רחב לכך.
תודה

תשובה:

המקור לכך שיש לגלגל את המזוזה מאחד כלפי שמע הוא בגמרא במנחות לא ב, והובאו הדברים להלכה בשו"ע בסי' רפח סעי' יד. ויש הרבה כללים לגבי אופן כריכתה, ראה שם סעי' א, שיש להשאיר מהגליון חלק כדי שיקיף אותה וכו'. כלומר זה לא נעשה כך סתם מסיבה פרקטית של נוחות, אלא זה אחת מהלכותיה.

ברכה והצלחה