הפרשה עם דם שהועברה לנייר קינוח

שאלה:

שלום וברכה

אנחנו נוהגים ע"פ הוראת הרב שלנו להקל בכתם הנמצא על נייר בקינוח.
השאלה היא כאשר היא הסתכלה על גופה אחר הטלת מי רגליים וראתה הפרשה עם דם שתלויה והולכת לנטוף, ואז קינחה אותה בנייר, האם זה נחשב ככתם שנמצא על גופה או על הנייר?

תזכו למצוות ותודה רבה

תשובה:

זה ודאי נחשב הפרשה שנמצאה על גופה, בזה אין ספק, אולם במקרים רבים זה עוד יותר מכך, זה נחשב שרואה שהיא יוצאת מאותו מקום, ואז זה בכלל לא לפי גדרי כתם אלא כדיני טומאה גמורה גם בפחות מגריס, כך שמעתי לפני שנים רבות מהגרי"י נויבירט זצ"ל מחבר ס' שמירת שבת כהלכתה, והסברא נותנת כדבריו.

יום מבורך.