עליית ילד לתורה

שאלה:

ילד תימני בכיתה ב' שיודע לקרוא בתורה למד אצל המורי "ששי". ועולה לתורה כמוסיף לא "ששי אמיתי", האם יכול לברך לפני ואחרי?

תשובה:

שלום וברכה

ראה כף החיים סי' רפב ס"ק כד  שקטן לא עולה למנין שבעה וכדברי המגן אברהם ושאר פוסקים שם, אלא שציין שאחר השלמת ז' קרואים יש שנהגו שעולה למשלים ולא רק דוקא למפטיר, אלא שאנו לא נוהגים כן. אגב, גם בדעת השו"ע שנקט בפשיטות שקטן עולה למנין שבעה, הביא המשנה ברורה שם ס"ק יג שאינו יכול לקרוא בתורה, רק לעלות ולברך, וכאמור, גם זה נהגו בני ספרד ואשכנז כאחד שאין לעשות כן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לצורך העניין אינני תמני. אבל כן הייתי פעם בקהילה תמנית וראיתי את המנהג שלהם. "שישי" כל הילדים עולים בזה אחר זה (לא בקיא מאיזה גיל אבל בגדול ככה זה) וכל א' מברך לפני ואחרי וקורא את אותם פסוקים (לא את כל העליה. מס' פסוקים שקוראים וחוזרים עליהם) ולאחר מכן מבוגר עולה וקורא את כל העלייה וממשיכים עם שביעי.

  2. מעניין. אינני מבין כל כך כי לדעת השו"ע קטן עולה למנין שבעה, אז נכון שנהגו שלא לעשות זאת אבל אחרי שעשו מה טעם יש לקרוא שוב? ומה טעם לתת לילדים לקרוא שוב ושוב? אמנם הדבר נעשה בשמחת תורה משום שמחה ואולי משם המקור.