הוצאת ספר תורה מחדר לחדר בבית הכנסת

שאלה:

יש לובי גדול ליד בית הכנסת שמקיימים שם תפילת שחרית כל בוקר, האם מותר להוציא לשם ספר תורה כל ימי השבוע על מנת להתפלל עם ספר תורה, ועל מנת לקיים נפילת אפיים.

תשובה:

שלום וברכה

ההנהגה הראויה ככל שהדבר מתאפשר, שגם באותו בית כנסת עצמו לא להעביר ספר תורה מחדר לחדר בפרט כאשר צריך לעבר במסדרון או במדרגות, כך מבואר בס' מעשה רב ממנהג הגר"א וכן הזהיר בס' מור וקציעה סי' קלה, וכן נקט לאיסור בס' נהרי אפרסמון או"ח סי' כט, אמנם בשעת הצורך כשאין מספיק ספרי תורה להעמידם בכל אחד מחדרי בית הכנסת, סמכו להקל כדעת המקילים ככל שהכל תחת קורת גג אחת, ראה שו"ת רמ"ץ או"ח סי' טז, בית שלמה סי' לד, הר צבי סי' עא וכן נראה באשל אברהם סי' קלה, ונראה שכך המנהג.