תפילת נדבה ע"ד לצאת ידי חובה מהש"ץ

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

האם אני יכול לכתחילה, לקבוע תפילת נדבה (מנחה) על דעת לצאת ידי חובה מהש"ץ בעניית אמן וקדושה (ללא לחש)?

תודה רבה לתורתכם

תשובה:

אנחנו לא מתפללים היום תפילת נדבה אלא במצב של אדם המסופק אןם יצא ידי חובה בתפילתו, כמבואר בסי' קז ובביאור הלכה שם. כמו כן, אדם הבקי בתפילה אינו יוצא ידי חובתו משליח ציבור סתם כך, אלא רק במקום ספק וכאמור. וגם זה רק אם הש"ץ הוציא אותו ידי חובה וכיוון לכך וגם הוא שמע כל מילה. ועל כולנה, בורא עולם לא מבקש מאיתנו חכמות, יש כל כך הרבה מצוות יפות לקיים, והלואי ונכוון היטב בתפילת שמונה עשרה שאנחנו חייבים לאומרה, ואין לנו צורך בתפילת נדבה. תפילת אדם בעצמו חשובה לאין ערוך יותר ממה שישמע מהש"ץ שמי יודע מה היתה כוונתו וכו'.

הצטרף לדיון

תגובה 1