קללות

שאלה:

רציתי לשאול לאור המצב הקשה במדינה קרה לי שקללתי וגרמתי למישהו גם לקלל איתי איחלנו לערבים למות השאלה שלי אנחנו קיללנו בכללי ערבים לא דווקא המחבלים אלא כול הערבים שקיימים קיללנו האם עברתי על איסור בכך וצריך להגיד שמה שאמרתי בטל ומבוטל ויש פה איסור חמור שאסור לקלל את חברו או שאני צריך להגיד לחבר שלי שיגיד בטל ומבוטל וכוו..

תשובה:

אין כאן איסור. ואגב, כשאדם מקלל זה לא ממש עוזר שהוא אומר "בטל ומבוטל"… צריך שהדבר הזה לא יקרה כי הוא בראש ובראשונה פוגע בך עצמך, כשאדם מדבר דיבורים לא טובים זה מרגיל את הנפש שלו לאוירה ולסגנון שאינו ראוי, אדם צריך לדבר דיבורים טובים וזה משפיע על נפשו קדושה ונעימות ושמחה וטוב לב.