חמי טבריה

שאלה:

חמי טבריה של היום זה רק ברכות מחוממות או שאריות מהמבול. לכאורה זה שקר וגניבת דעת לומר שזה מהמבול? מותר ליהנות ממים שהחריבו את העולם?

תודה רבה לרבנים. תורה תגן עליכם

נ.ב. כמה ואיזה פרק לומר אחר (כל) תפילה המלחמה יכולה לקחת הרבה זמן

תשובה:

חמי טבריה אלו מעיינות טבעיים חמים בערך 60 מעלות שעוברים קירור לצורך אפשרות  הרחיצה, המקור להיותם קשורים למעיינות החמים של המבול ראה סנהדרין קח א, אין כאן שקר.

ראוי לאחר כל תפילה לומר שני פרקי תהילים, יש כמה מתאימים, יכול להיות מזמור אשא עיני או מזמור ממעמקים או משכיל לדוד בהיותו במערה תפילה, דובר לאחרונה הרבה על מזמור יושב בסתר שהוא מסוגל להצלה ולשמירה. לאחר מכן יאמרו תפילת אחינו כל בית ישראל.

שיתקבלו התפילות.