שכירות כאשר השוכרים לא רוצים קומה עליונה בגלל מלחמה

שאלה:

השכרתי יחידה בקומה 5 מיד לאחר סוכות לזוג העומד להתחתן בעוד 2 וחצי שבועות.
למעשה התקשרה אלינו היום אם הכלה והודיע שכרגע אינם רוצים לתת לזוג הצעיר דירה בקומה גבוהה אך לא מבטלים את השכירות {ציטוט של האם: לקחנו את הדירה ולקחנו בחשבון שזה קומה האחרונה} על תקופת המלחמה האם וכמה ניתן לגבות תשלום ?

תשובה:

שלום וברכה,

השוכרים חייבים לשלם מחיר של שכ"ד מלא כפי שהוסכם מראש, והעובדה שלא באים לגור בדירה לא מפחית את התשלום.

בהצלחה.

מקורות:

דירה בקומה עליונה לא מהווה סיבה לביטול השכירות בזמן מלחמה, מאחר וכל הדירות העליונות מיושבות ומוכח שדירה בקומה עליונה גם נחשב לראוי לדור, וקומה עליונה לא מהווה עילה לביטול השכירות . בשאלה הנ"ל השוכרים מעוניינים להמשיך את השכירות רק מתעכבים מלהגיע לדור, שבזה ושאי שחייבים לשלם כיון שהשכירות התחילה מעת חתימת החוזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם העובדה שעדיין לא בוצע מעמד חתימת חוזה משום החג וטירדת הזמן אך כאמור הם רוצים את הדירה כאמור לעיל בשאלה, האם ישנה דין זה ?

  2. אם לא חתמו חוזה אין חובה לשלם אלא משום מחוסרי אמנה וכאן זה לא שייך בגלל שפרצה מלחמה. אבל השוכרים לא יכולים לכפות על המשכיר להמתין עד אחרי המלחמה, אלא או שיבטלו לגמרי והמשכיר יוכל להשכיר לאחרים, או שיחתמו חוזה עכשיו ויתחילו לשלם מעכשיו.