טלפון ונשק בשבת בעקבות המלחמה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט״א
האם מותר לשאת בזמן הזה שיש מלחמה ופיקוח נפש או לכל הפחות ספק פיקוח נפש בכל המדינה לשאת בשבת נשק חם גם מחוץ לבית כמו בבית כנסת או בתי מדרש וכן טלפון סלולרי דולק למקרה חרום?
תודה רבה ובשורות טובות ישועה וגאולה במהרה בימינו!

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי בימים אלו, מי שיש לו אקדח וכדומה יבוא איתו לבית הכנסת בשבת. חשוב שיהיה טלפון בבית הכנסת לשעת חירום, אבל איןן להסתובב עם טלפון בשבת בכיס [למעט מיקרי קיצון שזה לא הנושא של שאלתך].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם יש צורך מבצעי בטחוני בדרך כלל יש בזה פיקוח נפש, כתבת מאוד כללי, תתייעץ פרטני כאן או עם הרב הצבאי המופקד על היחידה שלך.