פחד ממלחמה

שאלה:

שלום, אתמול לא היה חג שמחת תורה שמח ובוטלו ההקפות. היתה תחושה כבדה עם מועקה קשה בגלל המצב במדינה. ההשתלטות של הערבים בתוך המדינה שלנו, ממש הכניסה פחדים וחרדות. החדשות והעדכונים מלחיצים, התגובות של האנשים מחלישים והכל נראה רע מאוד. לא מצליחה לראות את האור.
האם כל זה מקרב אותנו למשיח? האם זו מלחמת גוג ומגוג ואחריה משיח בן יוסף יגיע? כמה עוד עם ישראל יסבול לפני ביאת המשיח ומה עוד צפוי לנו?
חוסר הוודאות מכניס לפחדים.

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא יודעים חשבונות שמים ומה התוכנית האלוקית, אנחנו רק יודעים שהקב"ה אוהב אותנו והוא בצד שלנו, ויש להרבות בתפילה ובאמונה, ובזכות התפילות והחיזוקים שנעשה במצוות, הטהרה שנקבל בלב, והאהבה לכל יהודי, נזכה שכל הנעדרים ישובו בשלום, ולא תיפול שערה מראשו של חייל אחד ארצה, וה' ישלח רפואה שלמה לכל הפצועים האבלים ושבורי הלב, ולא נדע עוד צער ומכאוב.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1