שחרית ללא תפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אשתי ואני נשארים בבית הוריה עקב המצב עד מחר לפחות ואני כאן ללא תפילין, רק עם הטלית שלי. לאביה יש תפילין שהוא לא מניח אותן שנים, תפילין קטנות ודהויות שאני בספק שהן כשרות כיום.
האם ניתן להתפלל שחרית בלא תפילין בצורה טובה ולהניח תפילין של אחד המתפללים לאחר התפילה?
האם כדאי לבדוק אולי בבית חב"ד בו אני מתפלל שחרית יש תפילין להשאלה לתפילה?

תודה

תשובה:

אם אין לך תפילין תתפלל בלעדיהן ותניח לאחר התפילה, במקביל אם תוכל לשאול תפילין ראויות גם זה טוב.

בשורות טובות ישועות ונחמות.