מעשר כספים מכסף שהתקבל במתנה

שאלה:

קיבלתי מהשווער כסף . ברור שאם אומר לו בבקשה או שאברר האם נתן על דעת שלא אצטרך לעשר הוא יאמר שזה בסדר לא לעשר. חייב לשאול הדי שיאמר זאת בכוונה?

תשובה:

שלום וברכה

אתה מתכוין להלכה שאומרת שכאשר הנותן מקפיד שהכסף ילך למטרה מסויימת ולא מסכים  שתעשר אין חיוב מעשר, אבל לא נשמע שזה המקרה שלך… נראה שאין כל בעיה שתעשר ואתה רוצה לבקש ממנו שיאמר שאתה פטור מכך, זה כמובן לא מועיל.

מועדים לשמחה.

[באופן כללי תבדוק בהתאם למצבך האם אתה חייב במעשרות].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם זה פוטר, אבל לבקש ממנו שיקפיד זה לא מועיל…, דומה הדבר לאותו אדם שביקש מגוי שיאיים עליו בחרב שאם אינו אוכל חזיר הוא הורג אותו…