מעשר כספים – אם חד הורית

שאלה:

לכבוד הרב
שלום וברכה
 החלטתי ביום כיפור שלשנה החדשה בעזרת ה אקח על עצמי מעשר כספים לאחר שבשנה האחרונה לא הפרשתי כנידרש
אני חד הורית יש לי שני ילדים ומקבלת השלמת הכנסה מביטוח לאומי גם מקבלת הכנסה מעבודה ( פוטרתי מעבודה שהייתי בה 10 שנים ועכשיו התחלתי עבודה חדשה)
לפני חודש לערך קניתי אוטו יקר ולקחתי הלוואה מאבא שלי יש לי תשלומי בית ספר שאני צריכה לשלם לשנה הקרובה ועוד כל מיני חיובים על האשראי
הוצאתי את הפיצויים שקבלתי מהעבודה שעבדתי בה בשביל לשלם את החוב על האוטו אבל חוץ מהאוטו יש לי עוד חובות האם אני יכולה להשתמש הכל בכספי הפיצויים לסגירת חובות שציינתי למעלה או שחייבת להפריש גם מהם מעשרות כמו שקבלתי על עצמי
תודה מראש על התשובה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה מצבך הכלכלי. באופן כללי, אדם שהכנסותיו מספיקות לו לפרנסתו [גם אם יש לו חובות אבל יש להם פריסה טובה וכו'], חייב במעשרות. אני מניח שאם קנית רכב יקר מצבך הכלכלי טוב, ואם כך, אין סיבה שלא לתת מעשרות, גם מדמי הפיצויים, אבל שוב, את הבסיס לשאלה כאן אינני יודע, מה הוא המצב הכלכלי, זה מה שחשוב ולא המצב המשפחתי.

שיהיו בשורות טובות ובקרוב תמצאי את זיווגך האמיתי והטוב ותראו יחד חיים טובים ומאושרים.