צדקה לא בכוונה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב!
קיבלתי מחלוקה מהמוסד שאני שייך אליו ארגז ממתקים וכשפתחתי את זה אמרתי לחבר שלי "מה אני יעשה עם זה?" ומייד השבתי שמכיוון שיש לי ארגון מתמידים לילדים אעביר הכל לשם במקום לחלק לאנשים. אך בוודאי לא היה כוונתי שלא אקח כלום לעצמי אלא שאת המותר הרחב מן הסתם אביא את זה לאירגון המתמידים ולא התכוונתי לנדור משהו רשמי באותו הרגע השאלה האם זה נחשב כנדר או לא…

תשובה:

אם אמרת את המילה "הכל", יש לחשוש שאולי זה נדר, אבל אם רק אמרת באופן כללי "אני אעביר את זה"… נראה שיש להקל.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. נראה לי שאמרתי את המילה הכל אבל לא התכוונתי להכל שהרי היו שם דברים שבוודאי רציתי אותם לעצמי ואישתי ודאי רוצה את זה לבית
    רק היו שם מדי הרבה סוגי סוכריות ולא בריאים אז בתור חצי מליצה אמרתי שאתן את זה לאירגון ובאמת התכוונתי לזה שמה שיתאים לאירגון ולא אצטרך אתן את זה לשם
    האם גם במקרה כזה יש לחשוש…
    אם זה ההלכה אלך עם זה…
    תודה רבה!

  2. אם זה היה ברורה ממך והשתמע ממך שחלק תיח לעצמך אין בעיה, אבל אם מיש שמע אותך אומר זאת הבין שאתה נותן הכל, נראה לי שיש חשש נדר, אבל אינני רוצה להכריע בזה.

  3. מי ששמע אותי הבין שאני לא יודע מה לעשות עם כל הכמות ואפילו הבאתי לו קצת והוא הרגיש בנוח עם זה משום שהבין שאין לי מה לעשות עם זה מאחר ואמרתי שאתן זאת למתמידים אבל הדגש הי בעיקר על זה שאין לי מה לעשות עם זה…
    השאלה היא באיזו צורה הרב עצמו היה מבין מהדברים שלי אם הוא היה נוכח שם…