היום הראשון של סוכות חל בשבת. לאגוד את 4 המינים לפני כניסת השבת, או בראשון.

שאלה:

האם למרות שבשבת, אסור נטילת לולב, משום תקנת חכמים.
עדיין לפני כניסת השבת:

1] רצוי לאגוד את: הלולב, ענפי ההדסים וענפי הערבות, באמצעות טבעות הלולב?

2] חובה להניח את האתרוג במקום קרוב ל-3 המינים האלו, למשך כל השבת.
משום מה שרשום: "ואם היו ארבעתן מצויים אצלו ונטלם אחד אחד, יצא.
-הגה: ובלבד שיהיו כולם לפניו.". [.שו"ע. או"ח. סימן תרנ"א. סעיף י"ב.].
אז נכון שבשבת, גם אם 4 המינים נפרדים אחד אחד, עדיין אסור נטילתם.
אבל האם חובה לקיים את ה"כולם לפניו"?

3] חובה לוודא שאין כל חציצה בין 4 המינים, למשך כל השבת?

או שעדיף יותר,
להוציא מהשקיות ולאגוד,
רק בבוקר יום ראשון, שהוא בוקר היום הראשון של חול המועד סוכות?
כדי שההדסים והערבות, ישמרו יותר זמן,
בזכות היותם יותר זמן, סגורים בשקית, ובקירור במקרר?

תודה.

תשובה:

אין כל מצוה במה שהם מונחים בבית כך או כך… כל הנושא שהזכרת אמור לגבי אדם הבא לקיים את המצוה.

אני באופן אישי מעדיף לאגוד אותם במוצאי שבת כדי שישארו טריים יותר במקרר [ההדסים והערבות כמובן, האתרוג והלולב לא במקרר…].