הדלקת נרות בסוכות / ברכה על תוספת אורה

שאלה:

שלום וברכה.

1. בחג או בשבת שההורים מתארחים אצל אחד הילדים, האם יש עניין לתת להורים לשבת בראש השולחן (כל אחד בצד) ומה אם ההורים מוחלים?

2. האם מדליקים נרות חג ושבת בסוכה?

3. אשתי אשכנזייה ומברכת בסוכה וברכת שהחיינו, אמא שלי מעדות המזרח, האם כל אחת יכולה לברך בפני עצמה? או לתת הכבוד לאמא לברך? ואם כבר נותנים לה את הכבוד, והיא אינה נוהגת לברך שהחיינו מה הדין לגבי אשתי?

תשובה:

שלום וברכה

1. אני תמיד מכבד את אבי לשבת בראש השולחן, וכך ראיתי גם אצלו וממנו למדתי… כשסבי היה בא תמיד ישב בראש השולחן. מעבר לענין של חיוב כיבוד אב וכן מוחל או לא, כך הילדים שלך צריכים לראות אותך עושה.

2. אם אין חשש סכנה כלל זהו מקום ההדלקה, אבל הרבה פעמים יש חשש, אפילו רחוק ואז כמובן אין להדליק שם אלא במטבח שזה גם מקום ששייך לסעודה מביאים אוכל ונוטלים ידיים וכו'.

3. תן לאמא שלך לברך ראשונה, וכיון שאשתך אשכנזיה היא יכולה לברך גם כשהיא מדליקה שניה כי אשכנזים מברכים על תוספת אורה, וכך שתיהן תהיינה מרוצות ושמחות.