תיקון חצות – בחצות בדיוק או גם אחר כך?

שאלה:

שלום,
האם מעלת אמירת תיקון חצות , היא כאשר האדם קם בחצות לומר את התיקון , או שגם אדם שאומר אותו מחצות ואילך במהלך הלילה , כאשר הוא ממילא ער והולך לישון לאחר חצות, ושאלה נוספת האם יש עניין דווקא לומר את התיקון בדיוק בחצות הלילה או שאפשר לומר אותו החל מחצות ועד עלות השחר
תודה

תשובה:

על פי סוד כדאי לומר תיקון חצות בנקודת חצות הלילה בדיוק [שער הכוונות דרושי הלילה אות ד,  כף החיים פלאג'י ע"פ הרב יוסף אומץ ע"פ מה שקיבל מרבנן קדושים, סידור קול אליהו]. אבל זה לא מעכב כלל, ואם אתה אמור אחר כך עד עלות השחר, גם עשית דבר גדול ושכרך הרבה מאוד.

שנה טובה ומאושרת.