בעיה?

שאלה:

שלום.
אמרתי לבעל עסק מסוים לגבי 2 עמותות אם ירצה לתרום במסגרת סעיף 46.
נתתי את הקישורים לתרומה.
אמרתי שאני לא שייך לעמותות ושכדאי שידבר איתם קודם,
אך מהמלל שלי הבהרתי שכן יש סעיף 46.
בדיעבד התברר לי שעשיתי טעות [ אני ממש מרגיש לא נעים…ממש אבל ] ולאחת העמותות, כולל דיינות, אין סעיף 46.

אין בעיה לומר לכולל דיינות שיחזיר את הכסף לתורם נכון,
כי הרי זה כמו מקח טעות,
לכאורה אין פה נדר או הקדשה של כסף?
או שמא יש בעיה,
ואני זה שמחוייב כעת להחזיר לבעל העסק שתרם את אותו סכום שתרם, כי אסור לתורם למשוך חזרה את הכסף מאותו כולל, על אף שאין סעיף 46?
האם יש חילוק בין דיני אדם לדיני שמיים?

תשובה:

אם סוכם בבירור שחשוב לו סעיף 46 זה נדר בטעות וניתן לבקש את התרומה בחזרה מהכולל.