תשובה

שאלה:

שלום,
חזרתי בתשובה לפני מספר שנים ורציתי לדעת האם מעבר לחזרה בתשובה אני צריך לעשות תשובה על כל עבירה ועבירה שעשיתי לפני זה? ולגבי חטאים שבין אדם לחבירו שמן הסתם עברתי עליהם אבל איני זוכר אותם באופן ספציפי האם אני צריך לבקש מחילה באופן כללי מאותם אנשים, מעבר למנהג המקובל מה שעושים היום, האם יש יותר חיוב במצב שלי?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי

יש חיוב כחלק מהחזרה בתשובה גם וידוי, ולכן למרות שודאי עזבת את החטאים וקיבלת לעתיד וכו', אם חסר חלק זה של וידוי יש לקיימו, מומלץ מאוד להשיג את פירוט החטאים שיש בחיי אדם לפי סדר הא' ב', זה עוזר מאוד לפרט הכל.

מה שאתה לא זוכר אין צורך לעסוק בו כרגע.

שנה טובה ומבורכת.